ROMÂNIA PITOREASCĂ (VI)

10 puncte bonus
0 rezolvări
Engleză

”România pitorească” este un volum de proză publicat de Alexandru Vlahuță în anul 1901. Garabet Ibrăileanu vede în ”România pitorească” o modalitate prin care Vlahuță “ne-a făcut să vedem și să iubim și mai mult țara, frumusețile ei, locul unde s-a desfășurat istoria acestui neam”.Constantin Ciopraga crede că autorul a scris cartea “înflăcărat de vibrant patriotism. Acest test conține întrebări din capitolele ”În munții noștri” și ”Valea Prutului”.

It’s not true! Beedo said that the phones are death to the brain. So it is. Win this battle!

Great! To see your results, you must create your Kidibot FREE account (or login here ). This way, you’ll not loose the points you won for this quiz.

Exemple de întrebări din quizul "ROMÂNIA PITOREASCĂ (VI)"

  • Râu care izvorăşte din Munţii Rodnei (jud. Maramureş) şi, în apropierea Bacăului, se varsă în Siret.Râul „întruneşte-n întinsa-i domnie sălbăticia Jiului, măreţia Oltului şi bogăţiile Prahovei”.
  • „Frumosul Oraş, care-a fost, timp de trei veacuri, capitala Moldovei, se-ntinde pe coastele revărsate spre miazăzi ale dealurilor „Copoul” şi „Şorogarii”.
  • Biserică din Iaşi „durată de Vasile Lupu. Zidită toată-n piatră, cu zveltele-i turle, în minunata-i horbotă de sculpturi, aminteşte de mândra podoabă a Curţii de Argeş”.

Crezi că poți face un quiz mai bun decât ROMÂNIA PITOREASCĂ (VI)?

Click aici
Probleme cu ROMÂNIA PITOREASCĂ (VI)? Raportează!

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de OMV Petrom Kidibot este sustinut de Țara lui Andrei Kidibot este sustinut de Robofun Kidibot este sustinut de ELKO
Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Zooku Kidibot este sustinut de Societatea Muzicala Kidibot este sustinut de Gadgetway

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Editura Arthur Kidibot este sustinut de Editura Corint Junior

Parteneri educaționali:

Kidibot este sustinut de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Raiffeisen Bank Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti Kidibot este sustinut de Institutul Geologic al Romaniei

Parteneri pentru românii din afara granițelor României:

Kidibot este sustinut de 
Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

KIDIBOT în lume:

USA | UK | CA | CH | ES | MD | IT | RO
Total time: 1.6962959766388 s