Micro-Curs: Beneficii că suntem în Uniunea Europeană

50 puncte bonus
2 rezolvări
Engleză

Încă de la începuturile sale, din 1957, Uniunea Europeană a urmărit în primul rând să asigure pacea și prosperitatea cetățenilor săi, și în al doilea rând să le protejeze drepturile – politice, sociale și economice.

De multe ori nu realizăm valoarea acestor lucruri sau considerăm că vin de la sine. Să nu uităm însă cât de mult înseamnă în viața noastră de zi cu zi.

For sure you did not expect at this. Ufo wants to launch a discount virus. The humans will go crazy and they will spend all the money thay have on stupid things. Dizaster! Only you can save the situation.

Great! To see your results, you must create your Kidibot FREE account (or login here ). This way, you’ll not loose the points you won for this quiz.

Pace și securitate

Europa Centrală și de Vest nu au trăit nicicând o perioadă atât de îndelungată fără război. UE este cel mai reușit proiect de pace din istoria omenirii. Nu degeaba a primit Premiul Nobel pentru Pace! Suntem strâns legați economic și cultural și împărtășim aceleași valori democratice.

Piața unică

Piața unică este cea mai dezvoltată și deschisă piață din lume. Având la bază 4 libertăți importante, ea ne permite:


– să locuim sau să lucrăm în orice țară din UE
– să transferăm bani
– să vindem produse fără restricții
– să prestăm servicii fără restricții.

Standarde ridicate de siguranță alimentară și de protecție a mediului

Datorită cooperării strânse dintre țările din UE, alimentele pe care le consumăm și mediul în care trăim sunt protejate prin cele mai ridicate standarde de calitate din lume. Firmele răuvoitoare sau neglijente sunt sancționate dacă poluează apele și terenurile sau dacă vând alimente contaminate.

Protecția consumatorilor

În Europa, avem acum garanția că ne putem recupera banii dacă returnăm la timp produsele cumpărate. Dacă o călătorie cu avionul sau cu trenul întârzie prea mult sau este anulată, putem cere banii înapoi. Iar standardele de calitate și siguranță pe care trebuie să le respecte produsele vândute în magazinele din UE sunt printre cele mai stricte din lume.

Drepturile omului

UE protejează toate minoritățile și grupurile vulnerabile și le ia apărarea celor asupriți. Pentru că avem cu toții dreptul să fim tratați la fel, indiferent de cetățenie, gen, limbă, cultură, profesie, stare de sănătate sau orientare sexuală.

O putere mondială

Unde-s mulți puterea crește! Împreună, țările din UE 28 au o influență mult mai mare pe scena internațională decât oricare dintre țările membre, dacă acestea ar acționa individual. Prezența noastră politică are greutate. În ceea ce privește comerțul, standardele noastre de reglementare și cele privind produsele sunt adoptate ca normă la nivel mondial.

Alte beneficii pe care ni le aduce UE:

Ne putem folosi telefonul și serviciile online (de exemplu, video sau muzică în streaming) oriunde în UE, fără costuri suplimentare. Pe internet, legislația UE ne protejează datele cu caracter personal mai mult decât oriunde în lume. Drepturile pasagerilor: indiferent de mijlocul de transport ales – avion, tren, navă sau autocar – avem dreptul la un tratament echitabil în caz de întârzieri sau anulări. Posibilități de formare și servicii de sprijin pentru carieră și afaceri: putem apela la programul Erasmus+ pentru a ne îmbunătăți competențele și avansa în carieră. Întreprinderile noastre se pot dezvolta cu sprijinul UE, care acordă sau facilitează finanțarea, susține programele de îndrumare, rețelele de întreprinderi și programele de schimb de experiență între antreprenori. La locul de muncă, suntem protejați de tratamentele inechitabile datorită Cartei drepturilor fundamentale a UE. Aceasta interzice discriminarea, inclusiv în domeniul remunerării și al concedierilor. Datorită sprijinului pe care UE îl acordă micilor întreprinderi și al normelor care obligă marile companii să plătească impozite echitabile, efectele globalizării sunt mai reduse în Europa.

——————————————————————————————–
Felicitari, ai ajuns la finalul cursului.
Acum te invit sa dai testul final.

Exemple de întrebări din quizul "Micro-Curs: Beneficii că suntem în Uniunea Europeană"

  • Care afirmație este adevărată?
  • Care afirmație este adevărată, în legătură cu UE?
  • Cum se numește programul principal European prin care se dau posibilități de formare și servicii de sprijin pentru carieră și afaceri?

Crezi că poți face un quiz mai bun decât Micro-Curs: Beneficii că suntem în Uniunea Europeană?

Click aici
Probleme cu Micro-Curs: Beneficii că suntem în Uniunea Europeană? Raportează!

Partener Principal:

Kidibot caută partener principal!

Susținători activi:

Kidibot este sustinut de OMV Petrom Kidibot este sustinut de Țara lui Andrei Kidibot este sustinut de Robofun Kidibot este sustinut de ELKO
Kidibot este sustinut de Interbrand Kidibot este sustinut de Zooku Kidibot este sustinut de Societatea Muzicala Kidibot este sustinut de Gadgetway

Edituri prietene:

Kidibot este sustinut de Editura Niculescu Kidibot este sustinut de Editura Arthur Kidibot este sustinut de Editura Corint Junior

Parteneri educaționali:

Kidibot este sustinut de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale Kidibot este sustinut de Știință și Tehnică Kidibot este sustinut de Raiffeisen Bank Kidibot este sustinut de Astroclubul Bucuresti Kidibot este sustinut de Institutul Geologic al Romaniei

Parteneri pentru românii din afara granițelor României:

Kidibot este sustinut de 
Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

KIDIBOT în lume:

USA | UK | CA | CH | ES | MD | IT | RO
Total time: 1.6216371059418 s